Van voorgerechten tot nagerechten, smoothies en tussendoortjes, lunch en eten voor de stevige trek. Ik houd ervan om in de keuken te staan, ook al ben ik nog maar 16, ik kook en bak graag. Daarom deel ik hier met jullie mijn 5 favoriete zomerse gerechten van dit moment.
1) Tropicana Smoothie uit da's pas koken: Smoothies
Benodigdheden:
125 ml melk, 1/2 mango, 1/2 banaan, 1/2 appel
2 aardbeien, 65 ml yoghurt, 1 tl honing, 3 ijsklontjes
Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten in een blender tot een glad geheel is ontstaan. Schenk het in gekoelde glazen en serveer met een uitgewaaierde aardbei.
Benodigdheden:
125 ml melk, 1/2 mango, 1/2 banaan, 1/2 appel
2 aardbeien, 65 ml yoghurt, 1 tl honing, 3 ijsklontjes
Werkwijze:
Doe alle ingrediƫnten in een blender tot een glad geheel is ontstaan. Schenk het in gekoelde glazen en serveer met een uitgewaaierde aardbei.
2) Bruschetta met tomaten uit Kookschool - De Italiaanse Keuken
Benodigdheden:
8-10 sneden goed boerenbrood(1cm dik), 800 g goed gerijpte tomaten,
4 tenen knoflook(zonder kiem), 1 bosje basilicum, 100 ml olijfolie,
zout, peper.
Werkwijze:
1. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg ze in een
vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 minuten rusten.
2. Meng te tomaten met olijfolie, 2 tenen knoflook in stukken(verwijder voor het opdienen) en het basilicum. Voeg zo nodig zout toe en laat alles 30 minuten rusten.
3. Grilleer de sneden brood, wrijf ze licht in met een teen
knoflook en voeg zout, peper en wat olijfolie toe.
4. Leg de gemarineerde tomaten op de sneden brood en dien ze direct op.
Benodigdheden:
8-10 sneden goed boerenbrood(1cm dik), 800 g goed gerijpte tomaten,
4 tenen knoflook(zonder kiem), 1 bosje basilicum, 100 ml olijfolie,
zout, peper.
Werkwijze:
1. Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Leg ze in een
vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ze 30 minuten rusten.
2. Meng te tomaten met olijfolie, 2 tenen knoflook in stukken(verwijder voor het opdienen) en het basilicum. Voeg zo nodig zout toe en laat alles 30 minuten rusten.
3. Grilleer de sneden brood, wrijf ze licht in met een teen
knoflook en voeg zout, peper en wat olijfolie toe.
4. Leg de gemarineerde tomaten op de sneden brood en dien ze direct op.
3) Salade van gegrilde groenten en kip uit Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Informatie staat op de foto.
Informatie staat op de foto.
4) Homemade Pizza Margherita uit Kookschool - De Klassiekers
Benodigdheden:
500 gram brooddeeg, 2 1/2 dl tomatensaus, 250 g buffel-
mozzarella, 4 takjes basilicum. (Verwarm de oven op de maximale stand.
Bewaar het deeg in de ijskast tot 1 uur voor gebruik.)
Werkwijze:
1. Rol met een roller het deeg uit op een met bloem
bestrooid werkblad of maak er een ronde lap van met je handen.
Als het deeg krimpt, laat het dan even rusten alvorens
het nogmaals uit te rollen.
2. Leg de ronde deegplak op een bakplaat en
bestrijk hem met tomatensaus.
3. Leg de in stukjes of plakjes gesneden mozzarella op de saus.
4. Bak de pizza 10-15 minuten, afhankelijk van de
dikte van het deeg. Garneer met de basilicum blaadjes.
Benodigdheden:
500 gram brooddeeg, 2 1/2 dl tomatensaus, 250 g buffel-
mozzarella, 4 takjes basilicum. (Verwarm de oven op de maximale stand.
Bewaar het deeg in de ijskast tot 1 uur voor gebruik.)
Werkwijze:
1. Rol met een roller het deeg uit op een met bloem
bestrooid werkblad of maak er een ronde lap van met je handen.
Als het deeg krimpt, laat het dan even rusten alvorens
het nogmaals uit te rollen.
2. Leg de ronde deegplak op een bakplaat en
bestrijk hem met tomatensaus.
3. Leg de in stukjes of plakjes gesneden mozzarella op de saus.
4. Bak de pizza 10-15 minuten, afhankelijk van de
dikte van het deeg. Garneer met de basilicum blaadjes.
Als ik zelf de gerechten maak ga ik qua grote richtlijnen uit van de recepten in de bovenstaande foto's maar ik voeg zelf ook dingen toe naar eigen smaak of ik voeg iets extra's toe waar ik op dat moment zin in heb.
Hier een eigen variant van het 2e gerecht, Bruschetta met tomaten op een wit geroosterd bolletje. Lekker als je net thuis komt van school, en wel zin hebt in iets lekkers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten